Pianolessen

Alkmaar

André Daemen

Pianolessen

Alkmaar

André Daemen

Selecteer de taal

Leren piano spelen is een proces waarin zowel de leerling als ik onderzoeken, ontdekken, verbeteren en oefenen. Muziek is een doe-vak en een leer-vak. Het vraagt betrokkenheid en inzet van de deelnemers. Daarnaast is er ruimte voor een persoonlijke noot en humor.
Ik volg de leerling in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Er is aandacht in de les voor de klassieke basisvorming en andere muziekstijlen. 

De lessen vinden wekelijks plaats in de les-studio met 2 piano’s. Daardoor is er ook mogelijkheid om samen te spelen met de docent of iemand anders.

Een leerling speelt een compositie van de Cubaanse componist Ignacio Cervantes tijdens een leerlingenmiddag. 

Samen Spelen

Als je iemand hebt om mee samen te spelen kun je hem/haar altijd mee naar de les nemen. Dit kan een andere pianist zijn, maar ook een zanger/es of instrumentalist.
Ik help scholieren bij het voorbereiden van hun school-optreden of musicalvoorstelling.

4-handig

Wil je geen pianoles maar gecoached worden met je piano-duo? Ook daarvoor kun je lestijd reserveren.

Flexibiliteit

De lessen zijn per maand vooraf opzegbaar. Als je geen gelegenheid hebt de les regelmatig te volgen vanwege bijvoorbeeld dienstroosters of werk in het buitenland, dan kun je ook gebruik maken van een STRIPPENKAART waarmee je 10 lesuren vrij kunt opnemen.

Wil je eerst proberen of pianoles ècht wat voor je is? Vraag dan een starterspakket van 3 proeflessen aan.

Nog geen instrument?

Als op het moment van aanmelden nog geen piano aanwezig is kan ik vrijblijvend adviseren of helpen een goed en geschikt instrument te vinden.

 

Er zijn piano's te koop in verschillende prijsklassen. Allemaal met hun eigen kwaliteiten en speelaard.
Ook zijn er verschillende mogelijkheden om een piano eerst te huren en mogelijk later alsnog te kopen.

LET OP: Een digitale piano of keyboard is niet hetzelfde als een piano. Het kan beperkingen geven in het oefenen. Daarom is het aan te bevelen toch een "echte", dus akoestische piano thuis te hebben staan.